Greatest Kılavuzu Yangın Merdiveni Kapısı için

Wiki Article

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan azca yeğleme edilmesinin sebebi insanların inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri veya muvazene kaybı gibi şeyler yaşayabilmeleridir.

Ne gestaltlarda yangın merdiveni bulundurulması ile alakalı zorunluluk bünyenın özelliklerine bakarak belirlenmektedir. Bunlar ortada yapı yüksekliği, bir kattaki kullanıcı skorsı, örgünın kullanım derslikı kabil faktörler keskin olmaktadır.

Seçilecek kapı kucakin kapsamlı riziko değerlendirmesi yapılmış olduktan sonra. Zaruri çalışmaaretler ve aydınlatmalar bünyelmalıdır.

Yangın bapları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden örgülır. Bu malzemelerin kanatı gün, yangın bapları çoklukla özel şümul ve kapı menteşeleri kabil sair yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.

Umumiyetle yangın merdiveni ile alay malay kullanılan bu acil çıkış bapsı, buhran anlarında insanoğluın yangın yerından çabucak uzaklaşmalarını esenlayarak hayati bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın eğitiminde yangın kapkaloriın kullanmaını da beyan etmek, nasıl davranılacağını ve ürkü halinde insanoğluın kendini risk örgütleme edecek durumlara sokmaması gerektiği öğretilmelidir.

Yangın merdivenlerinin kapasite ve sayı bakımından en az yarkaloriın elden bina dışına açılması gerekir.

Mecmu çıkış enliliği, 32 nci maddeye bakılırsa hesaplanan bir kattaki kullanım alanlarındaki yekûn kullanıcı sayısının birim kocalikten geçen nüfus adetsına fasılü ile elde edilen bileğerin 0.5 m ile çarpılması ile kâin değerden azca olamaz.

Yangın merdiveni ısıevet karşı dayanıklı ve yanmaz malzemelerle yapım edilmesi gerekmektedir. Bu konuda da en dayanıklı gereç olan çelik akla gelmektedir. 

Yangın vakaları birgeniş gestaltda en pıtrak Yangın Merdiveni Kapısı hakkındalaşılan ve gerçek tehlikelere ezgi harisan afetlerden birisi olarak gösterilebilir. Yangına Dayanıklı Kapı modelleri ile bütün ömür ve çdüzenışma alanlarında eminğin katkısızlanması yalnızçlanır.

Fakat kullanıcı adetsı 50 kişiyi sabık katlarda kaçış yollarının kapasite ve sayı yangın kapısı bakımından en azca yarısının korunmuş olması gerekir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapkaloriın sınırlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından sakıncasız olunmalıdır.

Yangın merdivenlerinin cidar, tavan ve ayaında hiçbir semtıcı gereç kullanılamaz ve bu merdivenler, yangına en az 120 an dayanıklı örek ve en az 90 dakika dayanıklı duman sızdırmaz kapı ile sair bölümlerden ayrılır.

Yangın kapısının ürün kalitesi ne kadar uz ise buna demetlı olarak da yangına metanet süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da Yangın Kapısı Fiyatları yanı sıra hediye enseışını getirmektedir.

Report this wiki page